Szélvédő javítás Mosonmagyaróvár

Megsérült a szélvédője vagy karcos lett? Ne húzza tovább az időt, mert az üveg bármikor elrepedhet! Gyorsabban és olcsóbban tud javíttatni egy kőfelverődést, mint egy repedt szélvédőt, ráadásul a repedés javítását legtöbb esetben jóval nehezebb megoldani, mint egy kőfelverődést.

A legfontosabb, hogy amíg nem tudja megjavíttatni szélvédőjét, ragassza le átlátszó matricával vagy celluxszal, hogy addig se koszolódjon a sérülés.

Szélvédő sérülése esetén ajánlott a mielőbbi javíttatás!
Forduljon hozzám bizalommal: +36 20 510 5999

szélvédő javítása, kőfelverődés javítása, kavicsfelverődés javítása, repedés javítása
 • Szélvédő javítás várható ideje

  15-60 perc a szélvédő javítása, függően attól, milyen jellegű és mennyiségű problémával fordulnak hozzánk, illetve mennyi a várakozási idő.

 • Jó tudni

  Száraz időben ne mossa le sem a szélvédőt, sem az autót! A koszos szélvédő nem probléma, a vizes sérülés annál inkább! Ennek ellenére a vizes kavicsfelverődést a kiszárítást követően tudom javítani, a repedésből viszont lehetetlen a vizet azonnal mesterségesen tökéletesen kiszárítani.

Sérülések típusai:

kagylós szélvédő felverődés

Kagylós törés

A leggyakrabban előforduló kagylós felverődésből is komoly probléma adódhat, hiszen az is egy törés, és ha olyan hatás éri az autót vagy a szélvédőt, az is elrepedhet.

csillag alakú szélvédő sérülés

Csillag alakú törés

A csillag alakú felverődés érthető okokból már ijesztőbbek a laikusok számára is.

Kombinált szélvédő sérülés

Kombinált törés

Kombinált dupla, akár kombinált tripla, 5-15 cm-es „C” alakú repedés javítása sem okoz problémát.

Fűtőszálas szélvédőnél a sérüléskor sem, és a javítás közben sem szakad meg a fűtőszál.

Milyen látható nyom marad a javítást követően?

A sérülések a javítás után 70-95%-ban eltűnnek, ezt csak a felverődés megtekintése után lehet pontosan megállapítani. Ez függ a törés formájától és méretétől, és lényeges, miennyire szennyeződött a sérülés. Legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás a gyors javítatás, ha erre éppen nincsen lehetőség, kívülről érdemes leragasztani matricával vagy celluxszal, megszüntetve ezzel a koszolódást. Régi kavicsfelverődést is lehet javítani, sok éves törésnél viszont esztétikailag nem várható el tökéletesen átlátszó végeredmény. Repedést azonban leragasztani már nem szabad, ugyanis a repedés majdnem mindig az üveg valamelyik széléig ér. Eső közben a szélről megtalálja az utat a víz, a leragasztás miatt azonban kiszáradni már nem tud! Szinte csak francia autóknál fordul elő az az eset, hogy a két üveg közé UV szűrős fóliát tesznek. Amikor kavicsfelverődéskor a fóliát levegő éri, a fólia elszíneződik, elfehéredik. A sérülés a javítás után eltűnik, az üveget nem szükséges kicserélni, a kifehéredett fólia azonban megmarad.

szélvédő javítás


Mitől repedhet el a szélvédő?

A szélvédőn kialakult törésből teljesen kiszámíthatatlan időben, egy pillanat alatt elfuthat a repedés, akár a kavicsfelverődés megtörténte után másodpercekkel, akár a sérülés napján, de 2 hét, 3 hónap, vagy morbid esetben akár sok év múlva. A mai rohanó világunkban sokunknak nehéz időt szakítani a kb fél órás javíttatásra, pedig érdemes erre mielőbb megoldást találni, mert így szinte teljesen kizárható az üveg elrepedése.

Ha mégsem sikerül napokon belül javíttatni, érdemes figyelnie az alábbi tanácsokra, melyeket az évek során ügyfeleim panaszáradatából válogattam ki. A legfontosabb, hogy ne tegye ki a szélvédőjét és az autóját szélsőséges hatásoknak.

 • télen ne állítsa a forró levegőt a szélvédőre,
 • télen kerülje az autómosót,
 • nyáron ne mossa a felforrósodott autóját hideg vízzel,
 • ne parkoljon féloldalasan árok szélére, útpadkára, mert tekeredhet az autó karosszériája, megfeszítve ezáltal a szélvédőt is,
 • amíg nincs javítva a sérülés, ne emelje meg járművét az autószerelő vagy a gumiszerelő, gyakorlatilag még jobban eldeformálódhat a karosszéria, repedhet miatta az üveg.

 • De mivel sérült szélvédőről beszélünk, bármikor, bárhol, álló helyzetben, akár garázsban parkolva is elrepedhet az üveg, sok múlik a szerencsén is.


  Miért érdemes javíttatni?

  Természetesen a repedés megakadályozása a fő cél, töredék költségért és időért, mintha a szélvédő cseréjét választaná. Az autója sérült szélvédővel alkalmatlan a műszaki vizsgára, a vizsga időpontjáig azonban rizikós várni. Nem elhanyagolható ok az esztétika sem, sérült, reped szélvédővel egy autó nem tud elegánsan, mutatósan megjelenni!


  Garancia

  Autóüvegen dolgozom, nem ismerhetem az autók előéletet, volt-e törve az autója, ki volt-e már cserélve a szélvédő, ha igen, milyen minőségű szélvédő került a gépjárműbe, rozsdásodik-e a karosszéria pereme a szélvédő mellett és ezáltal alakult-e ki feszültség. Az autó karosszériája azonban más igénybevételnek is ki van téve : autószerelő és gumiszerelő a munkavégzés során emelgeti, a járdára féloldalasan parkolva kátyúba hajtáskor, ez mind kihat közvetve a szélvédőre is. A szélsőséges időjárás, a nyári elviselhetetlen forróság és téli zord fagyok szintén megviselikhetik a szélvédőt és a rajta elvégzett javításokat. A szélvédő a kavicsfelverődés által veszített stabilitásából, és néha elrepednek a javított munkáim, mert az anyag, amelyet javítok egy sérült üveg.

  Minden esetben garanciám kizárólag javításra vonatkozik, a szélvédő cseréjének a megtérítésre nem! Garanciám korlátlan ideig érvényes és akár többszöri utójavítás is lehetséges, de kizárólag addig, míg gazdaságilag értelme van! Keresztbe repedt szélvédőt sajnos már cseréltetni kell!

  Munkáimból

  Szélvédő javítása, kőfelverődés, kavicsfelverődés vagy repedés javítása előtte-utána fotókkal bemutatva.